Русенско варено със свинско

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
203
1k
298
596
4
27/01/2020
"Ще се изненадате за колко много ястия може да използвате русенското варено със свинско месо - най-добре си направете запас от буркани"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 001
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински гръбнак - 1 бр.
  • черен пипер - 20 зрънца
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският гръбнак се разсича на 3-4 малки парчета. Може и на повече - зависи от големината на използваната тенджера.

След като се разсече, ако има останала кръв в месото, се изкисва във вода и оцет. Ако ли не само се измива със студена вода и се подрежда в тенджера. Залива се с вода и се слага са се свари.

Щом заври, засичаме три часа да ври и махаме тенджерата от котлона.

С помощта на двузъба вилица изваждаме сварения свински гръбнак в широка тава. Оставяме за пет минути да изстине и обезкостяваме месото.

Най-добре се обезкостява горещо или поне топло месо, ако изстине, се дели трудно от кокала.

Щом го обезкостим, го оставяме настрани и си подготвяме бурканите.

От един свински гръбнак излизат два до максимум три малки бурканчета. На дъното на измито и ходсушено бурканче слагаме пет зрънца черен пипер.

След това започваме да пълним месото. Натъпкваме го хубаво в буркана да се спои и да няма останал въздух в месото.

Щом се напълни бурканчето с Русенско варено, отгоре върху месото добавяме още 5 зрънца черен пипер и 1 ч.л. сол.

Запечатваме бурканите с Русенко варено в свинско и варим поне три часа.

Месото в буркани е готово.

Може да се консумира както в този си вид, така и в супа, сарми, мусака, а дори и кисело зеле.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар