Варено свинско в марина

Варено свинско в марина
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"Поредното доказателство, че хубавите работи стават бавно - разкошно варено свинско в марината"

Необходими Продукти

  • свински бут - 2.5 кг
  • олио
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 3 зърна
  • сол
  • брашно - 4 с.л.
  • доматен сок - 500 мл.
  • моркови - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • печурки - 1 кг
  • картофи - 2 кг
  • цвекло - 1 глава
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 1/2 пакет
  • кисели краставички - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се разрязва на 2 парчета. В тенджера се слага олио да загрее. Месото се запечатва добре от всички страни. Изважда се. Лукът се почиства и нарязва на едро. Добавя се в тенджерата с олио от месото да се запържи.

Добавя се черният пипер и 2 с.л. брашно да се запържи. Добавя се доматения тсок. Слага се мръвката. Сипва се вода да го покрие.

Морковите се нарязват на едро и се добавят в тенджерата. Добавя се дафинов лист и чубрица. Оставя се да се вари около 2 часа и половина.

Бульонът от месото се прецежда и добавя виното. Останалите 2 с.л. брашно се препичат. Бульонът се оставя да поври и се сгъстява с препеченото брашно. Сосът е готов.

Гъбите се измиват и нарязват на филийки. Слагат се в тенджерка с вода да заври, докато водата заври. Водата се изсипва.

В тиган се слага малко олио да загрее. Гъбите се запържват с малко сол.

Картофите се обелват.

Цвеклото се обелва. Измиват и се слагат в тенджера да се сварят. Добавя се сол. Картофите се прецеждат. Добавят се маслото и прясното мляко. Намачква се на пюре.

Свинското варено се нарязва на пържоли. Киселите краставички се режат на филийки. Сглобява се чинията. Слагат се по 2 пържоли. Добавят се гъбките. Залива се със соса. Пюрето се слага в шприц и се правят розички. Слага се филийка кисела краставичка за листо на розочките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: