Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Русенско варено по нашенски

Русенско варено по нашенски

Русенско варено по нашенски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
10
"И когато някой ви каже, че вече не правят консервите като едно време, вие му покажете тази изпитана рецепта за Русенско варено по нашенски"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 5 кг домашна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 22 г на килограм
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете свинското месо на кайма, може да бъде на по-едрата решетка на машинката, за да не прилича на пастет.

Омесете каймата с черния пипер и солта. Ако обичате повече подправки, можете да добавите подправка за кайма. Класическата рецепта е само със сол и черен пипер.

Хубаво омесете каймата и напълнете бурканчетата, като притискате, за да не остане въздух.

Отгоре оставете около сантиметър и половина празно място и затворете с капачки.

Варете бурканите най-малко 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: