Малки пуешки шницели

Малки пуешки шницели
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • пуешка кайма - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 1 с.л.
  • за овалване
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в голяма купа. Добавете лука и магданоза, нарязани на дребно.

Сложете солта, черния пипер, соевия сос, галетата, яйцето и чесъна (пресован през преса за чесън).

Омесете пуешката кайма с ръце, докато стане на парцали.

Завийте купата със стреч фолио или ако има капак, то затворете и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и оформете малки шницели.

Оваляйте всеки шницел в брашно, потопете в разбитите яйца, а след това в галетата.

Изпържете малките пуешки шницели от двете страни до приятен златист загар.

Извадете и сервирайте вашите пуешки шницели с желаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: