Начин на приготвяне
Пуешките шницели се измиват много добре и се слагат в дълбока купа.
В отделна малка купа се слага подправката Бахарат, виното и солта.
Разбърка се много добре до получаване на хомогенна смес.
Със сместа се заливат шницелите, като много добре се овалват от всички страни.
Купата с шницелите се завива с фолио за свежо съхранение и се оставят за 3 ч. в хладилник.
След като се извадят от хладилника, остатъчната течност се изсипва.
Яйцата се разбъркват на пяна и се изсипват в плитка равна чиния и тавичка.
Всеки шницел се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето и най-накрая се овалва в галета.
Пържат се пуешките вкусотии в предварително сгорещено олио, като се обръщат по три пъти от всяка страна, за да не прегорят и да се изпекат много добре отвътре.
След като се извадят от тигана, се оставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
Сервират се пуешки шницел по турски със свежа салата.