Пуешки шницел по турски

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пуешки шницел по турски
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пуешки шницел по турски със свежа салата. Ако забъркате и един млечен сос...цена няма да имате"

Необходими Продукти

  • пуешки шницели - 6 бр.
  • бахарат - 1 с.л. подправка
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • галета - 200 г
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките шницели се измиват много добре и се слагат в дълбока купа.

В отделна малка купа се слага подправката Бахарат, виното и солта.

Разбърка се много добре до получаване на хомогенна смес.

Със сместа се заливат шницелите, като много добре се овалват от всички страни.

Купата с шницелите се завива с фолио за свежо съхранение и се оставят за 3 ч. в хладилник.

След като се извадят от хладилника, остатъчната течност се изсипва.

Яйцата се разбъркват на пяна и се изсипват в плитка равна чиния и тавичка.

Всеки шницел се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето и най-накрая се овалва в галета.

Пържат се пуешките вкусотии в предварително сгорещено олио, като се обръщат по три пъти от всяка страна, за да не прегорят и да се изпекат много добре отвътре.

След като се извадят от тигана, се оставят върху домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

Сервират се пуешки шницел по турски със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: