Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Панирани пуешки шницели

Панирани пуешки шницели

Панирани пуешки шницели
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
7
"Добавете гарнитура към панираните пуешки шницели и нападайте чинията"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 кг
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 или 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и го смелете на кайма. Поставете го в голяма купа и счупете яйцата вътре.

Добавете подправките и омесете каймата, докато стане на парцали.

Оставете я за няколко часа в хладилника.

Извадете и оформете шницелите.

Оваляйте, първо, в брашно, а след това в разбитите яйца.

Изпържете в добре загрято олио от двете страни.

Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина, а след това сервирайте панирани пуешки шницели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Който цени месото ще остане омагьосан от тази рецепта. Уникална е!
09.12.2020 16:21