Начин на приготвяне
Оризовото брашно си смилам сама от пълнозърнест ориз. Може да си купите готово, но от сертифицирани марки, на които имате доверие и със сигурност не съдържа глутен.
Смесете брашното с нишестето и щипка сол.
В отделна купа разбийте яйцата и разбъркайте с млякото. Записала съм го в грамове, тъй като ползвах кухненска везна и тя ми отмерва така, но разликата с милилитрите не е голяма.
Добавете сухата смес към течната и разбийте хубаво, за да няма бучки.
Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън и го намажете с масло.
Сипвайте по черпаче от сместа (рядка е, но така трябва). Разклащайте на всички страни, за да се разлее по цялата повърхност на тигана и печете до златисто от двете страни.
Палачинките трябва да са много тънки.
Преди всяко загребване с черпака разбърквайте отново сместа, защото особено ако е домашно оризово брашно, може да падне на дъното.
Готовите диетични палачинки изваждайте, намазвайте с още масълце и завивайте с чиста кърпа чинията.
Поднесете вашата безглутенова закуска задължително топла - разкошни палачинки без глутен.
Добър апетит!
Коментари