Начин на приготвяне
Настържете шоколада и смесете със 200 сметана и по-голямото количество мляко.
Сипете захарта и сложете на много слаб огън, докато шоколадът се разтопи.
Разбийте добре нишестето и брашното в останалото мляко и налейте към шоколадовата смес.
Бъркайте 10 минути при постепенно увеличаване на температурата до умерена, в никакъв случай силен огън.
Готовият крем ще ви се види течен, но това да не ви притеснява. Налейте в чашки, без да пълните догоре, и оставете да изстине.
Приберете в хладилник за 2 часа и шоколадовият крем ще се стегне.
Преди да поднесете, разбийте останалата сметана (по желание може и повече) с 2 с.л. или на вкус пудра захар.
Напълнете в пош и шприцовайте розичките отгоре на вашия сметаново-шоколадов крем.
Да ви е сладко!