Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Италиански шоколадов крем

Италиански шоколадов крем

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Италиански шоколадов крем1 / 2
29/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Всички говорят за пицата, но никой не говори за италианските десерти, защото не искаме и тях да ни ги нападнете и изядете"

Необходими Продукти

  • сметана - 600 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 180 г
  • яйца - 6 бр. (жълтъци)
  • какао - 1 ч.л. на прах
  • желатин - 24 г
  • вода - 180 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в студена вода и се оставя, докато зрънцата не станат прозрачни и не набъбнат. Жълтъците се смесват със захарта.

Какаото се смесва с топлото мляко и се добавят жълтъците. Сместа се вари на водна баня, като непрекъснато се разбърква, докато не стане гъста (без да завира).

Добавя се желатинът и сместа се загрява до разтварянето му. Прецежда се и се охлажда. Сметаната се разбива и по малко се добавя яйчената смес, като непрекъснато се разбърква.

Разпределя се във формички и се охлажда. Сервира се върху чинийки, като се вади от формичките, които се потапят за няколко секунди в гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: