Начин на приготвяне
Измийте всички зеленчуци. Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много големи кубчета. Тиквичките също.
Праза нарежете на шайби, а лука на полумесеци. Гъбите нарежете на филийки, доматите на кубчета.
В купа нарежете чесъна на две, добавете половината зехтин и малко сол и пасирайте.
В тенджара сгорещете останалия зехтин и задушете под капак лука и праза, докато омекнат.
След това добавете към яхнията останалите зеленчуци без доматите.
Овкусете с подправките и оставете да къкри на слаб огън около 25- 30 минути.
Добавете чесновата паста и доматите и оставете да поври още около 15 минути.
Нарежете магданоза на ситно и го сложете в купичка.
При сервиране на зеленчуковата яхния поръсете от него в чиниите.
По желание може да добавите извара или сиренце към тази вкусна селска зеленчукова яхния.
Добър апетит!
Коментари