Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с елда и спанак

Топла салата с елда и спанак

Топла салата с елда и спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Засищаща салата с елда и спанак, която се приготвя за нула време, но пък е много вкусна и здравословна!"

Необходими Продукти

  • бейби спанак - 300 г
  • елда - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • джоджен - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • скилидки чесън - 2 бр
  • домати - 1 с.л. пълна на кубчета от консерва
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се измива, залива се с вода и оставяме за кратко.

Бейби спанакът се измива и отцеден се нарязва грубо. Почистваме лук и чесън, нарязваме на ситно.

В тиган се загрява олио, задушава се лук и чесън. Поръсва се с половин лъжичка сол, разбърква се и след 1-2 минути добавяме нарязан спанак да омекне.

Изцедете елдата и я прибавете в тигана, добавят се домати от консерва, нарязани на кубчета, и заливаме с вода.

Готви се на умерен огън, докато поеме водата, като се разбърква.

Когато изври водата и зрънцата на елдата омекнат, е готово - при мен стана за 15 -20 минути.

Сервираме салатата с елда в чиния, хапваме с кеф.

Тази топла салата с елда и спанак е много, много вкусна и здравословна!

Ядеш и искаш още!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: