Начин на приготвяне
Елдата се измива, залива се с вода и оставяме за кратко.
Бейби спанакът се измива и отцеден се нарязва грубо. Почистваме лук и чесън, нарязваме на ситно.
В тиган се загрява олио, задушава се лук и чесън. Поръсва се с половин лъжичка сол, разбърква се и след 1-2 минути добавяме нарязан спанак да омекне.
Изцедете елдата и я прибавете в тигана, добавят се домати от консерва, нарязани на кубчета, и заливаме с вода.
Готви се на умерен огън, докато поеме водата, като се разбърква.
Когато изври водата и зрънцата на елдата омекнат, е готово - при мен стана за 15 -20 минути.
Сервираме салатата с елда в чиния, хапваме с кеф.
Тази топла салата с елда и спанак е много, много вкусна и здравословна!
Ядеш и искаш още!