Печен Камембер с боровинки в кори за баница

03/02/2020
"Печен Камембер с боровинки - просто шедьовър "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 127
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кръглата плочка Камембер изрежете капачем оставяйки около 1 см от краищата.

Сложете пълна лъжица от боровинките и затворете капачето с леко притискане.

Завийте сиренето в две кори за баница и намажете с малко зехтин, за да слепнат.

Загрейте тиган с незалепващо дъно на умерен огън и намазнете с останалия зехтин.

Запечете от всички страни сиренето, като внимателно обръщате с големи щипки или шпатула.

Първо, запечатайте от страната, където корите се съединяват - така ще слепнат добре.

Обръщайте сиренето в кори за баница и отстраните за кратко.

Много е важно сиренето да е на стайна температура, защото ако е току-що извадено от хладилник, има риск отвътре да остане студено.

Поднесете печения Камембер с боровинки в кори за баница топъл и гарниран с още от боровинките - пресни или сладко с цели плодчета.

Добър апетит с това разкошно печено сирене!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иивинка
Иивинка
03.02.2020 13:28
Ох, Дани пак ни изкушаваш :)
1
0