Начин на приготвяне
Фурна 180 градуса
Плоска тава покрита с хартия
На сух тиган се запичат леко ядките, ползвала съм орехи. Смачкват се с ръка на по-малки парчета.
Ябълките се обелват, почистват и нарязват на малки кубчета.
Поставят се в тенджера с виното и подправките да се задушат. В края на готвенето се увеличава силата на котлона, за да изври виното и да остане само ароматът.
Добавя се маслото, медът и балсамикото, разбърква се внимателно и се оставя леко да се карамелизира. Сваля се от огъня, добавят се начупените ядки и стафидите, оставя се да се охлади.
За всяка порция се поставят две кори една върху друга, като се намазват помежду им с малко разтопено масло. Върху тях се поставя камамберът, а отгоре ябълковата смес на купчинка.
Завиват се корите на топка, а краищата им се подгъват отдолу. Отгоре са намазва с масло, поръсва се с черен сусам.
Сиренето се пече на 180 градуса, докато хубаво се зачервят корите. Оставя се няколко минути да се охлади и се сервира.
Камемберът в кори за баница е много вкусен!
Източник: Вкусно с Йоли