Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб в йенска тенджера

Домашен хляб в йенска тенджера

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86460293
Домашен хляб в йенска тенджера
Снимка: Диляна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"За онези от вас, които имат йенска тенджера, да знаете, че в нея може да приготвите и вкусно хлебче"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • мая - 1 пак. суха
  • вода - 300 мл
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и към него добавяме захарта, солта и сухата мая.

Оформяме кладенче и вътре слагаме водата, която трябва да бъде хладна.

Прибавяме и зехтина в тестото.

Замесваме и оставяме да втаса тестото за домашния хляб.

Печем хляба в тенджера от йенско стъкло на 200 градуса със затворен капак около 30 минути и след това 10 минути без капака на тенджерата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: