Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко в йенска тенджера

Пилешко в йенска тенджера

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Пилешко в йенска тенджера
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и много вкусно - наздраве"

Необходими Продукти

  • парти пилешки бутчета - 4 бр.
  • картофи - 600 г
  • морков - 1 бр.
  • кралски печурки - 100 г прясна
  • масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 200 мл течна готварска
  • бяло вино - 100 мл
  • ябълка - 1 бр. зелена
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - малка щипка
  • чубрица - щипка
  • мащерка - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се хубаво пилешките бутчета и се слагат в тенджера с вода, която да ги покрива, като се прибавя щипка сол, чубрица и мащерка. Месото се вари около 30 минути, докато омекне.

През това време се почистват и режат на кубчета картофите, гъбите - на филийки, моркова - на колелца.

В тиган се затрява маслото, прибавя се брашното и се разбърква до хомогенен сос. Прибавя се бялото вино и след 1 минута се сваля от котлона. Овкусява се с индийското орехче и малко чер пипер.

В йенската тенджера се поставят полуготовите бутчета, до тях се нареждат парченцата картофи, морков и гъби. Изсипва се приготвеният сос и се долива малко от бульона, в който се е варило месото, за да се покрият продуктите.

Добавя се още малко сол и се покрива с капак или фолио. Пече се 40 минути в умерена фурна - около 220 -250 градуса, като тенджерата се поставя в студена фурна, за да загрява постепенно.

След това време се добавя нарязаната на кубчета обелена ябълка и течната сметана, и се запича още 15 минути.

Сервира се с чаша леко изстудено бяло вино!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: