Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Тройно шоколадови мъфини с матча

Тройно шоколадови мъфини с матча

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Тройно шоколадови мъфини с матча
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 7
03/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Мъфини с шоколад, още шоколад и още шоколад - любими са ни още преди да сме ги опитали"

Необходими Продукти

  • За кексовото тесто
  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 80 г
  • кокосово масло - 40 г
  • кафява захар - 80 г
  • кокосова захар - 60 г
  • заквасена сметана - 120 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сок от нар - 50 мл
  • бакпулвер - 12 г
  • какао - 3 с.л., с връх
  • шоколадови капки - 5 с.л.
  • ванилиq - 2 бр.
  • матча - 1 ч.л., равна
  • сол - щипка
  • И още
  • мента - свежи стръкчета
  • нар - зърна
  • За ганажа
  • черен шоколад - 250 г, със съдържание на какао поне 70%
  • сметана - 150 мл
  • кокосово масло - с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези неустоимо вкусни мъфини могат да бъдат сутрешна наслада с кафето, енергийно подкрепително удоволствие следобед или идеалния завършек на деня.

Тези шоколадови мъфини са изкусително блаженство с лек аромат на кокос, нежна сърцевина и неустоим шоколадов завършек. Сладко-киселата нотка на нара балансира сладостта на мъфините.

В купата на миксера разбиваме първо яйцата, солта и кафявата захар. Разбиваме до изсветляване на сместа.

В нея добавяме прясното мляко, изцедения сок от нар и заквасената сметана.

В друга купа миксираме мекото кокосово масло с кокосовата захар до пухкава консистенция.

Към нея прибавяме предварителното смесеното брашно с бакпулвера, ванилиите и какаото. Разбиваме до хомогенност.

Смесваме сухите към течните съставки и внимателно разбъркваме. Накрая добавяме шоколадовите капчици и разбъркваме с дървена лопатка.

Приготвяме хартиени кошнички и ги поставяме в гнездата за мъфини.

Разпределяме в тях сместа, като ги пълним с 1/3 от нея.

Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса с включен вентилатор за 25-30 минути.

През това време приготвяме шоколадовия ганаш.

Нарежете шоколада на малки парчета и ги сложете в голяма купа.

Сипете сметаната в тенджера и я сложете да се затопли.

Излейте сметаната в шоколада и разбъркайте с дървена лъжица за няколко минути. Двете съставки трябва да се смесят, докато се получи копринен и пухкав ганаш. За блясък прибавям кокосово масло.

Готовият охладен ганаш пълним в пош с широк накрайник.

Шприцоваме изстиналите шоколадови къпкейкчета.

Поръсваме ги щипка матча и аранжираме тройно шоколадови мъфини с матча със зърна от нар.

Стръкче мента носи свежото ухание на къпкейковете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: