Бабините Фунийки

Бабините Фунийки
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
700 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
730 мин.
Порции
40
"Бабините фунийки имат незабравим вкус, който винаги опитваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • свинска мас - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • брашно - около 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се сипва брашното, прави се кладенче, в което се изсипват меката свинска мас, яйцата, захарта, млякото, ванилията и содата.

Всичко за тези вкусни фунийки се омесва добре до средно меко тесто.

Тестото се слага в хладилника за 30 мин.

Разточва се кора с дебелина 0.5 см, нарязва се на ленти с широчина около 1 см и се навиват на формичките.

Така известните Шилерови букли се пекат в предварително загрята фурна на 250°C за 10 мин.

Стават много бързо.

Бабините Фунийки се пълнят с вкусен домашен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: