Гигантни фунийки с крем

ioanaioana
Новак
53427474
Гигантни фунийки с крем1 / 3
13/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
16 бр.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр. на стайна температура + 1 белтък за намазване
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 250 мл, на стайна температура
  • масло - 170 г, разтопено и охладено + за намазване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 800 г бяло
  • крем - готов
  • шоколадови пръчици
  • бонбони - които се смачкват, за да станат на захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта разбийте с телена бъркалка и добавете прясното мляко и маслото.

Прибавете след това брашното, пресято с бакпулвера. Замесете меко тесто, което се разделя на две равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник, чиято дебелината трябва да бъде около 5 мм.

От правоъгълниците се изрязват ленти с ширина 2 см. Металните фунийки намаслете с разтопено масло. Лентите тесто навийте спираловидно, започвайки от острия край, като краищата им трябва да се застъпват. Притиснете острата част, за да не се образува дупка.

Намажете тестените фунийки с разбит белтък и ги подредете в тава върху хартия за печене. Изпечете фунийките в предварително нагрятата фурна на 180 градуса - печенето е около 35 минути, до златисто.

Готовите фунийки извадете от фурната и ги оставете да изстинат в тавата за няколко минути, след което отстранете металните форми.

След като се охладят напълно, се пълнят с крем по избор. Отворите се потапят в шоколадови пръчици или в натрошени бонбони.

Опитайте още Фунийки с крем, Домашни фунийки с крем, Вкусни фунийки с крем, Вкусни и лесни фунийки, Тесто за фунийки, Бързи фунийки с крем, Шилерови Букли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: