Начин на приготвяне
Яйцата и захарта разбийте с телена бъркалка и добавете прясното мляко и маслото.
Прибавете след това брашното, пресято с бакпулвера. Замесете меко тесто, което се разделя на две равни части. Всяка част се разточва на правоъгълник, чиято дебелината трябва да бъде около 5 мм.
От правоъгълниците се изрязват ленти с ширина 2 см. Металните фунийки намаслете с разтопено масло. Лентите тесто навийте спираловидно, започвайки от острия край, като краищата им трябва да се застъпват. Притиснете острата част, за да не се образува дупка.
Намажете тестените фунийки с разбит белтък и ги подредете в тава върху хартия за печене. Изпечете фунийките в предварително нагрятата фурна на 180 градуса - печенето е около 35 минути, до златисто.
Готовите фунийки извадете от фурната и ги оставете да изстинат в тавата за няколко минути, след което отстранете металните форми.
След като се охладят напълно, се пълнят с крем по избор. Отворите се потапят в шоколадови пръчици или в натрошени бонбони.
Опитайте още Фунийки с крем, Домашни фунийки с крем, Вкусни фунийки с крем, Вкусни и лесни фунийки, Тесто за фунийки, Бързи фунийки с крем, Шилерови Букли.