Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа с тиква и топено сирене

Кремсупа с тиква и топено сирене

Кремсупа с тиква и топено сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"На вашето внимание представяме царицата на кремсупите - кремсупа с тиква и топено сирене"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиква - 300 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • топено сирене - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме всички зеленчуци, добавяме зехтина и сол на вкус.

Покриваме с вода до нивото на зеленчуците и варим, докато омекнат - около 20 мин.

След като са сварени, чакаме да се охлади, добавяме едно малко кубче краве масло (1 ч.л.), топено сирене (2 с.л.) и разбиваме с пасатор.

След това добавяме 200 мл мляко, отново разбиваме полезната кремсупа.

Аз си направих и крутони и ги добавих при сервиране на вкусната тиквена супа.

Източник на тази кремсупа с тиква и топено сирене: Silvy Emilova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: