Начин на приготвяне
Пюрирайте сварената тиква заедно със топеното сирене. Отделно загрейте пилешкия бульон и поддържайте топъл на минимална степен на котлона.
Накълцайте лука шалот и чесъна и запържете с щипка сол до омекване в зехтина. Сипете ориза и бъркайте 2 минутки.
Добавете виното и гответе още 2 минути на отворен капак, за да се изпари алкохола. През цялото време е добре да разбърквате.
Започнете да наливате горещия бульон на части отново без да спирате бъркането. Докато едната част бульон не се поеме, не наливайте следваща. Към края сложете и пюрето с тиква и топено сирене, което освен вкус ще допринесе и допълнително за кремообразността на нежното зеленчуково ризото.
Целият процес на поемане на бульона не трябва да надхвърля 14 минути, за да остане оризът ал денте и да е обгърнат от нежен, кремообразен сос.
Все пак, съобразете се и с указанията на пакета, а ако течността ви дойде малко, може да налеете още бульон или вода, но без да прекалявате.
Сложете половината пармезан в ризото с тиква и оставете минутка да почине. След това разпределете в две порции и сервирайте вкусното ризото с тиква и топено сирене, поръсено с останалия пармезан.
Добър апетит!