Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в 2 купи.
Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците заедно с захарта.
Постепенно добавяме разтопеното масло млякото, кафето, пресятото брашно и бакпулвера, при постоянно бъркане.
Последни се слагат смлените орехи.
Сега е време да се добавят белтъците с дървена лъжица.
Сипете сместа в кръгла форма за печене на кекс с отделящо се дъно, подготвена с омазнена хартия за печене.
Пече се този кекс на 180 градуса за 40-45 мин. (докато клечка за зъби излезе суха).
Оставете кейка с орехи и кафе да изстине и поръсете с пудрата захар.
Залепете половинките орехи с малко течен шоколад във формата на кръг.
Получава се чуден сладкиш!
Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа