Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с орехи и кафе

Кейк с орехи и кафе

Кейк с орехи и кафе
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Кейкът с орехи и кафе върви с чаша кафе и любим човек, да знаете"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • крема масло - 100 г разтопено (охладено) ,
  • кафе - 1 малка чашка силно (160 мл )
  • прясно мляко - 100 мл пълномаслено
  • орехи - 150 г смлени
  • брашно - 250 г пресято
  • бакпулвер - 16 г
  • пудра захар - за поръсване
  • орехи - 11 цели половинки (леко запечени) за украса
  • течен шоколад - за залепване на орехите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци в 2 купи.

Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците заедно с захарта.

Постепенно добавяме разтопеното масло млякото, кафето, пресятото брашно и бакпулвера, при постоянно бъркане.

Последни се слагат смлените орехи.

Сега е време да се добавят белтъците с дървена лъжица.

Сипете сместа в кръгла форма за печене на кекс с отделящо се дъно, подготвена с омазнена хартия за печене.

Пече се този кекс на 180 градуса за 40-45 мин. (докато клечка за зъби излезе суха).

Оставете кейка с орехи и кафе да изстине и поръсете с пудрата захар.

Залепете половинките орехи с малко течен шоколад във формата на кръг.

Получава се чуден сладкиш!

Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: