Кейк с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кейк с орехи
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • маргарин - 125 г, на стайна температура размекнат (а най - добре масло)
  • пудра захар - 125 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • орехи - 1 ч.ч.
  • стафиди - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме захарта с маргарина/маслото добре, постепенно добавяме един по един жълтъците. Изсипваме прясното мляко и продължаваме да бъркаме сместа.

Разбъркваме и прибавяме стафидите и ореховите ядки, нарязани на едро. Накрая изсипваме брашното, пресято заедно с бакпулвера и белтъците на яйцата, разбити на сняг.

Изсипваме сместа в намазана с мазнина и поръсена с брашно кексова форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Проверяваме дали кексът е изпечен с помощта на дървена клечка.

Изваждаме и оставяме да изстине. Поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя същата рецепта с масло става страхотен. Дори понякога със кристална захар.
30.05.2016 09:35