Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата за 1 минута с миксера. Добавяме захарта, настърганата лимонова кора и лимоновия сок, разбиваме минимум 5 минути на максимална степен на миксера, докато се получи пухкав крем.
Добавяме маслото и разбиваме още малко сместа. Смесваме пресятото брашното и бакпулвера.
Добавяме към пухкавия крем и разбъркваме с шпатулата до получаването на гладък и пухкав крем.
Подмазваме с масло формичката за кейк. Сипваме вътре тестото.
Печем кекса около час в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.
Идеален е като съпровод за кафето, нарязан на парчета или цял, поръсен с пудра захар или без.
Пухкавият лимонов кейк за кафе е готов.