Начин на приготвяне
Разбийте кафявата и бялата захар заедно с 150 г масло. Разбъркайте заедно 1 с.л. кафе с ванилията. Сложете смачканите банани, яйцата, киселото мляко и кафето в маслото със захарта и разбийте всичко отново. Смесете с брашното, какаото, содата и солта. Добавете към първата смес бавно. Не разбивайте прекалено.
Начупете по-голямата част от шоколада и ги сложете към сместа. Разбъркайте с ръка. Прехвърлете сместа в намазнена форма за кейк. Печете за 1 час на 180 С. Извадете от фурната и оставете да се охлади за 15 минути. Объркайте и отново оставете да изстине, но напълно.
Разтворете останалото кафе във водата и смесете с останалото масло. Бавно добавете пудрата захар, трябва да се получи кремообразна смес. Намажете кейка отгоре с глазурата. Поръсете с начупения шоколад, който остана. Нарежете и сервирайте.