Начин на приготвяне
За рецептата за ребърцата са ви необходими 2 парчета ребра (цели). Овкусете месото със сол, червен, черен пипер и чубрица.
Полейте с малко олио, за да полепнат подправките и сложете в тава, като сипете още малко олио и чашка вода. Слагате така тавата без фолио да се пекат на 150 градуса.
След около час извадете и прибавете нарязания лук и картофите, които са на половинки. Намажете обилно парчетата ребра със соса от нар, поръсете картофите с червен и черен пипер.
Печете още около час като няколко пъти поливате ребрата със соса, който е в тавата. Когато прецените, че са готови, засилете градусите на 180-200 за хубаво зачервяване.
Мераклийски, защото се приготвят с мерак и стават уникално вкусни и апетитни!
Добър апетит! Опитайте тези мераклийски ребра със сос от нар и ще ви станат любими.