Начин на приготвяне
Праза нарязвате на дребно и задушавате в малко мазнина и водичка. Когато поомекне добавяте каймата и пържите докато стане на трохи и промени цвета си.
Малко преди да изври водата добавяте и доматен сос и оставяте докато течността изври. Добавяте подправки по свой вкус - малко сол, вкъщи я хапваме и с чубрица и риган.
Киселото мляко изгасяте със содата за 5-10 мин., след което го разбивате с яйцето (аз използвах 2 малки яйца, но ми остана смес).
Вземате една кора и мажете с яйчната смес половината. Загръщате я с останалата половина и мажете леко и нея като отгоре поръсвате обилно и с каймата с праз.
Получава се голям правоъгълник, който прегъвате веднъж, за да стане квадрат, след което още веднъж за да стане баничката тригълна.
На същия принцип правите и останалите три кори. Получават се общо 4 триъгълни банички. Пренасяте ги в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене и мажете всяка баничка отгоре отново с яйчната смес.
Пекат се на 220 градуса докато станат с хрупкави крайчета и приятен загар.
Поднесете с домашно приготвен айрян и ще очаровате всички. Само за половин час може да сътворите магия. Триъгълните банички с кайма и праз са много вкусни.