Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Оризови кюфтета»Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Оризови топки с шунка, топено сирене и сос Маринара
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Грабвайте престилките, това ястие няма да се приготви само, а сме сигурни, че искате да го опитате"

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 2 печени червени (нарязани на ситно)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
  • шунка - 200 г (слайс)
  • топено сирене - 200 г
  • галета - за овалване
  • Сос Маринара
  • домати - 1 буркан, 500 г (консерва)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към сварения в подсолена вода ориз, след като го отцедите, добавете яйцето, нарязаните ситно печени чушки, магданоза, сол и черен пипер на вкус.

От омесената смес оформете оризови кюфтета в желания размер. Обвийте парченца топено сирене с шунката и сложете в топките, като ги оформите добре.

Всяка се овалва в галета и се пържат в сгорещена мазнина.

Задушете лука и чесъна за соса и добавете доматите, но без обелките. Варете соса, докато течността се изпари, и прибавете щипка захар, сол, черен пипер, босилек и мащерка.

Поднесете оризовите топки върху соса Маринара.

Оризовите топки с шунка, топено сирене и сос Маринара са мнгоо вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: