Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Заешки хапки пане

Заешки хапки пане

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Заешки хапки пане
Снимка: Иивинка
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Мини заешки хапки се поднасят с любимо сладко или сос по желание - ще останете без думи от крайния резултат"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • За панировката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - на върха на 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете заешкото месо. Аз използвах гърдичките и долните бутчета.

Нарежете заешкото на хапки. Овкусете със сол и черен пипер.

Направете панировката, като в купичка разбиете яйцето. Сложете една лъжица кисело мляко с малко сода бикарбонат. Разбъркайте и добавете брашното.

Налейте малко водичка да стане като каша.

Сложете тиган с олио на котлона да загрява. Потопете всяка заешка хапка в панировката и сложете в сгорещеното олио да се пържи. Изпържете хапките от двете страни, до хубава златиста коричка.

Поднесете Заешките хапки пане със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: