Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Домашен заешки бульон

Домашен заешки бульон

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Домашен заешки бульон
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
3
"Домашна заешка чорба за любимите яхнии и ястия"

Необходими Продукти

  • заешки кости - 2 кг с остатъци месо
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно зешките кости и зеленчуците.

Обелваме лука и моркова (но ги оставяме цели).

Заедно всички продукти от рецептата слагаме в подходящ съд и варим в началото на умерен, след това на бавен огън. По този начин се извличат всички полезни вещества от заешкото и зеленчуците.

При нужда от време на време изчистваме пяната, която се образува отгоре, като използваме решетъчна лъжица.

След около два часа варене на костите, месото вече само се отделя и спираме котлона.

Нашият домашен заешки бульон е готов. Аз не слагам допълнително сол, а разчитам само на зеленчуците да овкусят.

Веднага след охлаждането на бульона го прецеждаме. Част от него замразяваме в чисти пликове или подходящи съдове, а останалата част съхраняваме в хладилник не по-дълго от 3 дни.

Ако желаете, може да стерилизирате в буркани и или шишета, като ги варите за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: