Заешки гювеч

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Заешки гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4-5
"Заешкото месо става изкюлчително крехко, когато се приготви в глинен гювеч на слаб огън"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. около 1.3 кг
  • чесън - 7 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • бахар - 1 зърно
  • картофи - 4 бр. едри
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и го сложете в тенджера под налягане. Залейте го с вода, така че да го покрие и варете 20-25 минути. Извадете месото, подсушете го и го запържете в силно сгорещеното олио и от двете страни. Извадете го и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук.

Когато лукът омекне добавете червения пипер и дръпнете от огъня за да не загори. В глинен гювеч подредете изпърженото заешко месо, картофите, нарязани на кубчета, морковът, нарязан на филии и подправките. Залейте със заешки бульон и печете на слаба фурна, на около 150 градуса, за около 100-120 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ламби
Ламби
Вода не слагаш ли а малко вино ?!
09.07.2016 14:57