Заешки котлети

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заешки котлети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"От нас идеята, от вас изпълнението - и да не забравите да дадете един лайк, ако рецептата ви е харесала"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 150 гр.
  • сланина - 10 гр.
  • брашно - 15 гр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Котлетите трябва да се нарежат правилно. Те се изваждат от карето на маринования заек. На всеки котлет се оставя по едно ребро. Ако заекът е много малък, карето се разрязва през две ребра и два прешлена, а при оформянето на котлетите едното ребро се маха.

Котлетите се начукват с дървено чукче. Всеки котлет се шпикова с нарязана на тънко сланина. Посоляват се леко, тъй като сланината е солена, панират се в брашно и се пържат в горещо олио.

Готовите котлети се сервират с доматен сос, сос винегрет, сос от шипки или от кисели краставички.

Изброените продукти са за една порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: