Начин на приготвяне
Маслото се затопля леко до омекване. Прибавя се пудрата захар и се разбива до побеляване.
Прибавя се жълтъкът от яйцето. Разбъква се добре.
Прибавя се брашното с разбърканата в брашното ванилия. Разбъква се тесто, като постепенно се прибавя какаото, като не трябва да се изсипва наведнъж, за да се разтвори добре и да не остане на топчета.
Тестото за бисквитите се слага за 10 мин. в хладилника, за да се стегне.
Правят се малки топчета. В средата на топчето се правят дупчици. Потапят се в белтък, като една част от бисквитите могат да се овалват след белтъка в захар.
Правят се и бисквитки като топчетата, като се сплескват и отгоре се слага бадем и се намазва с четка белтъка.
Чаените сладки се слагат върху хартия за печене на тава с дупки, за да се надуят добре.
Пекат се 10 мин. на 180 градуса и още 10 мин. на 150 градуса. Чаените бисквити с какао са много вкусни.