Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки бут с картофи и брюкселско зеле

Агнешки бут с картофи и брюкселско зеле

ЕкатеринскаЕкатеринска
Новак
433722
Агнешки бут с картофи и брюкселско зеле2 / 2
10/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Нашето вкусно хапване за деня - агнешки бут с картофки и брюкселско зеле"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр.
  • картофи - 6 - 7 бр. едри
  • брюкселско зеле - 300 - 400 г
  • лук - 2 средни глави кромид
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
  • олио
  • къри - на прах
  • джоджен - сух
  • мащерка
  • кимион
  • черен пипер
  • соев сос
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам приготвения агнешки бут. Слагам сол, червен пипер, черен пипер, къри, сух джоджен, кимион, хубаво да се облепи месото от всички страни.

После заливам със соевия сос и накрая с олио. Слагам в намазнена тава с около 150 мл вода и покривам с алуминиево фолио.

Тавата поставям в загрята фурна на средно ниво и пека на 200 градуса, около час и четиридесет и пет минути.

През това време си приготвям гарнитурата. Почиствам брюкселското зеле и разрязвам на половинки, обелвам картофите и нарязвам на едро.

Кромидия лук нарязвам не на съвсем дребно, но не и на едро. Обелвам скилидките чесън.

Слагам всичко в купа и добавям подправките: сол, мащерка, черен пипер, кимион, соев сос, къри.

След изтичането на 1 час и 45 минути изваждам тавата с месото. Отварям фолиото и слагам гарнитурата около месото, като доливам една чаша вода. Пека агнешкото с картофи пак на 200 градуса 30 минути с поставено фолио, после го махам и готвя апетитното печено агнешко 15 минути на вентилатор, да хване месото коричка.

Да ви е сладко с този агнешки бут с картофи и брюкселско зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: