Начин на приготвяне
Разбийте белтъците заедно със солта в сух дълбок съд с помощта на миксер.
Трябва да се получат меки върхове.
Прибавете пудрата захар и продължете разбиването до оемането ѝ. Добавете маслото, предварително охладено.
Поетапно прибавяйте бадемовото брашно, кокосовите стърготини и царевичното нишесте, като бъркате с шпатула отдолу нагоре до получаването на еднородна смес.
Изрежете три хартиени кръга с диаметър 24 см.
Разпределете сместа и изпечете три блата на 170 градуса до леко порозовяване.
Използвайте тавичка с подвижен ринг, като само отстранявате изпечения блат и отново зареждате с хартия /повтаряте три пъти/.
Оставете бадемовите блатове върху хартията, докато се охладят, след което внимателно ги отстранете. Получават се три тънки блата.
Разбийте сладкарската смета на гъст крем с помощта на миксер.
Добавете заквасената сметана, маскарпонето и пудрата захар.
Разбийте до еднородност.
Сглобете вкусната бадемова торта, като слепите блатовете с крем и я намажете от всички страни.
Гарнирайте с кокосови стърготини и бял шоколад.
Уникално вкусна бяла торта с бадемово брашно!
Много лека и приятна!
Да ви е сладко!
Поднесете със силно кафе!