Сочна торта от стар козунак

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Сочна торта от стар козунак
Снимка: Анонимен
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Със стар козунак най-сочната торта ще приготвите - от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • шоколад - 200 - 300 г
  • за крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • банани - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • захарни пръчици - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема - в тенджера разбиваме жълтъците със захарта, добавяме прясното мляко, захарта и брашното и разбъркваме.

Бананите, които ще използваме, е най-добре да са презрели, защото са по-сладки. Пасирайте ги и ги прибавете към сместа.

Сложете на котлона и бъркайте до завиране и сгъстяване. По желание добавете една бучка масло и разбъркайте.

В друг съд загрейте млякото и добавете начупения шоколад, бъркайте до хомогенизиране.

Козунака нарежете на тънки филийки, с дебелина около 5-6 мм.

В тава с падащо дъно наредете плътно от козунака, полейте от шоколадовата смес и разпределете от крема. Така повтаряме до свършване на козунака, като най-отгоре разпределяме крема.

Покрийте с прозрачно фолио, за да не хване коричка и приберете в хладилник да стегне за няколко часа.

Непосредствено преди сервиране поръсете със захарни пръчици. Много вкусна, сочна и лесна рецепта за оползотворяване на останалия козунак!

Сочната торта от стар козунак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка: