Начин на приготвяне
Първо приготвяме крема - в тенджера разбиваме жълтъците със захарта, добавяме прясното мляко, захарта и брашното и разбъркваме.
Бананите, които ще използваме, е най-добре да са презрели, защото са по-сладки. Пасирайте ги и ги прибавете към сместа.
Сложете на котлона и бъркайте до завиране и сгъстяване. По желание добавете една бучка масло и разбъркайте.
В друг съд загрейте млякото и добавете начупения шоколад, бъркайте до хомогенизиране.
Козунака нарежете на тънки филийки, с дебелина около 5-6 мм.
В тава с падащо дъно наредете плътно от козунака, полейте от шоколадовата смес и разпределете от крема. Така повтаряме до свършване на козунака, като най-отгоре разпределяме крема.
Покрийте с прозрачно фолио, за да не хване коричка и приберете в хладилник да стегне за няколко часа.
Непосредствено преди сервиране поръсете със захарни пръчици. Много вкусна, сочна и лесна рецепта за оползотворяване на останалия козунак!
Сочната торта от стар козунак е готов.