Пудинг Торта

Vannq88Vannq88
Помощник Готвач
61
39
915
2
21/02/2018
"Всеки ден е достатъчен повод да приготвите вкусна пудинг торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме блатовете, количеството, което съм дала е за един блат, а на нас ни трябват 2, така че правим двойна доза.

Първо разбиваме яйцата със захарта много добре. Обезателно разбиваме с миксер около 10-15 минути до получаването на много гъста пяна (от това зависи колко ще ви бухне блата при печене), добавяме и брашното и объркваме добре.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Следкато сме приготвили двата блата и те са се охладили приготвяме кремa. Оставяме си от млякото 100 мл, с които ще напоим блатовете.

Слагаме останалото мляко да заври и добавяме грис и захарта. Бъркаме енергично да не загори, когато грисът набъбне разтваряме си крем пудинга с малко вода (студена) и го изсипваме вътре при млякото. Бъркаме енергично до згъстяване.

Сваляме от котлона и докато е още горещ крема сглобяваме тортата. На дъното на тава слагаме един черпак от крема и поставяме блата. Надупчваме го с вилица и напояваме с млякото, което предварително отделихме. Отново крем и блат.

Завършваме с крем обилно. декорираме с бисквитки и бонбонки може да настържем вафла и каквото си решим. Оставяме я в хладилник за едно денонощие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар