Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Специалните свински ребра с портокалова марината

Специалните свински ребра с портокалова марината

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Специалните свински ребра с портокалова марината
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1500 мин.
Готвене
195 мин.
Общо
1695 мин.
Порции
6
"Портокаловата марината прави тези свински ребърца много, много вкусни"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.300 кг цяло парче
  • За маринатата
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • сол - 1 1/2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • риган - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • праз - 1 стрък
  • кафява захар - 2 с.л.
  • портокали - 1 бр.
  • олио - 50 лв.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват добре и се почистват от ципата, за да може маринатата за свински ребра да поеме много добре.

Кимионът се запича на сух тиган.

Портокалът се изстиска и се взима сока. В сока се разтваря захарта.

Празът се нарязва на много ситно.

Червеният пипер се разбърква с черния пипер, печения кимион и солта. Прибавя се олиото и се разбърква много добре.

Чесънът се нарязва на ситно.

Приготвя се марината, като в блендер се смилат празът, чесънът, олиото с подправките, сухият риган, портокаловият сок със захарта и оцетът.

Приготвените ребра се заливат с маринатата, покрива се с фолио за съхранение на зеленчуци и се оставя в хладилник за 24 часа.

Пече се заедно с маринатата под фолио 3 часа на 130 градуса.

Фолиото се отстранява и специалните свински ребра с портокалова марината се пекат 15 мин на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: