Начин на приготвяне
Ребрата се измиват добре и се почистват от ципата, за да може маринатата за свински ребра да поеме много добре.
Кимионът се запича на сух тиган.
Портокалът се изстиска и се взима сока. В сока се разтваря захарта.
Празът се нарязва на много ситно.
Червеният пипер се разбърква с черния пипер, печения кимион и солта. Прибавя се олиото и се разбърква много добре.
Чесънът се нарязва на ситно.
Приготвя се марината, като в блендер се смилат празът, чесънът, олиото с подправките, сухият риган, портокаловият сок със захарта и оцетът.
Приготвените ребра се заливат с маринатата, покрива се с фолио за съхранение на зеленчуци и се оставя в хладилник за 24 часа.
Пече се заедно с маринатата под фолио 3 часа на 130 градуса.
Фолиото се отстранява и специалните свински ребра с портокалова марината се пекат 15 мин на 200 градуса.