Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с марината на скара

Свински ребра с марината на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински ребра с марината на скара
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Не става така - от хладилника и на скарата, мариноване си трябва, мариноване и майсторлък"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • за маринатата
  • сос терияки - 10 с.л.
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • мед - 1 ч.л. пчелен
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват и разделят.

Прехвърлят се в тенджера с капак, поръсват се с кимион, черния и червения пипер, поливат се с разтворения в бялото вино, пчелен мед, добавят се пресованите скилидки чесън, соса терияки, соса уорчестър и олиото.

Разбъркват се хубаво, за да се разпредели равномерно маринатата.

Тенджерата се захлупва и се прибира в хладилника за през нощта, за да се мариноват ребрата. Тук думите на Мечо Пух Колкото повече, толкова повече важи с пълна сила.

Скарата се нагорещява максимално и се натрива с парче сланина, за са се намазни.

Маринованите ребра се изпичат от всички страни, като се обръщат периодично, докато хванат апетитен загар. По време на печенето се мажат с четка с останалата марината в тенджерата.

Свинските ребърца се поднасят горещи, с подходяща салата и питие по избор според сезона.

Свинските ребра с марината на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: