Начин на приготвяне
Изберете голямо парче свински ребра - около 1 кг и го нарежете на две. Измийте свинските ребра.
Подсушете ги с кухненска хартия.
Пресовайте чесъна или го начукайте в хаванче.
В купа сипете зехтина, соевия сос, винения оцет, бирата, захарта, горчицата, лютия и пушения червен пипер, меда, чесъна.
Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте хубаво.
Намажете ребрата с марината. Сложете в плик за печене и излейте останалата марина отгоре.
Завържете и приберете в хладилника за минимум 3 часа или за цяла нощ.
След като месото се е мариновало достатъчно, подгответе жарта и изпечете и от двете страни върху предварително намазана с олио или зехтин скара, като периодично мажете с останалата в плика марината.
Сервирайте със свежа салата от сезонни зеленчуци.
Свинските ребра с медено-люта марината на жар са готови.
Коментари