Начин на приготвяне
Замесва се пухкаво меко тесто, което се разделя на 6-7 топки. Оставя се да втасва около 30 минути. Разточваме всяка топка с точилка на тънка кора.
Върху кората се маже от маслото и слагаме от предварително приготвена смес от настърган пармезан, натрошено сирене и моцарела, разбъркани с яйцата.
Навива се на руло и се реди в тава, намазана с малко олио, под формата на охлюв. Когато тавата се запълни, отгоре намазваме с малко масло.
Печем на около 180 градуса. Когато се извади от фурната, готовата баница се напръсква с капки (малко) вода и се завива в кърпа за 5-10 минути да се задуши.
Загъваме късметите и набождаме витата баница с клечки за зъби.
Весела Нова Година!