Начин на приготвяне
За този сладкиш с ананас желатинът се затопля със 200 мл сок от ананас в касерола на слаб котлон. Не трябва да завира - затопля се до пълното разтваряне на желатина.
Оставя се да се охлади и се разбива със заквасената сметана.
Отделно се разбива добре сладкарската сметана. Към нея се прибавя пудра захар и се разбива за кратко.
Смесват се двете сметани за този вкусен желиран сладкиш и се разбърква с дървена лъжица до получаване на гладка смес.
В силиконова форма за кекс се изсипва част от сместа, нареждат се парчета ананас и се покрива с останалата смес.
Продължава се така до свършване на сместа.
Пакетът обикновени бисквити се разбива в блендер на дребно.
Смесват се с мекото краве масло, разбърква се добре и се разстилат върху сметановата смес в силиконовата форма.
Бързият десерт с ананас ставя се в хладилника за 2 часа.
След изваждане от формата се полива с шоколадов сироп.