Начин на приготвяне
Слагаме в каната на нутрибулета чиата, лененено и конопеното семе и ги смиламе с ножа за ядки.
Добавяме фурмите, морковите и бананите на панченца, кокосовото масло, бакпулвера, содата, ванилията, канелата и яйцата.
Смиламе всичко до получаване на еднородна смес.
Изсипваме сместа за диетичните мъфини в купа, където с бъркалка объркваме, добавяйки брашното (може да се смеси 3:1:1 с лимецово и ябълково, т.е. 20 г лимецово + 20 г ябълково + 60 г бадемово брашно) да се получи по-гъста смес за мъфини.
По желание добавяме ядки, стафиди и червени боровинки – сушени.
Слагаме във форма за мъфини хартиени кошнички с омазнено дъно по 2 с.л. от сместа във всяка кошничка и печем безглутеновите мъфини без захар около 20-25 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор.
Добър апетит!