Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Безглутенови мъфини без захар

Безглутенови мъфини без захар

ТинкаТинка
Новак
5199
Безглутенови мъфини без захар
Снимка: Тинка
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Вкусни здравословни мъфини без захар и без глутен - хапвайте без притеснение"

Необходими Продукти

  • банани - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • фурми - 5 - 6 бр.
  • кокосово масло - 2 с.л. студенопресовано, неразтопено
  • чиа - 1 с.л. семена
  • ленено семе - 1 с.л.
  • конопено семе - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • канела - ½ ч.л.
  • ванилия - 1
  • яйца - 3
  • бадемово брашно - 100 г
  • За добавка
  • ядки - орехи, бадеми натрошени
  • червени боровинки - сушени
  • стафиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в каната на нутрибулета чиата, лененено и конопеното семе и ги смиламе с ножа за ядки.

Добавяме фурмите, морковите и бананите на панченца, кокосовото масло, бакпулвера, содата, ванилията, канелата и яйцата.

Смиламе всичко до получаване на еднородна смес.

Изсипваме сместа за диетичните мъфини в купа, където с бъркалка объркваме, добавяйки брашното (може да се смеси 3:1:1 с лимецово и ябълково, т.е. 20 г лимецово + 20 г ябълково + 60 г бадемово брашно) да се получи по-гъста смес за мъфини.

По желание добавяме ядки, стафиди и червени боровинки – сушени.

Слагаме във форма за мъфини хартиени кошнички с омазнено дъно по 2 с.л. от сместа във всяка кошничка и печем безглутеновите мъфини без захар около 20-25 мин на 180 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: