Начин на приготвяне
В голяма купа пресейте брашното. Добавете яйцето, зехтина и солта.
Затоплете прясното мляко, сложете маята и захарта и разбъркайте, докато маята се разтвори. Излейте течността в брашното.
Замесете меко тесто. Поставете го в купа, намажете с 1 ч.л. зехтин и покрийте купата с парче найлон и кърпа.
Оставете тестото на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто разточете на леко набрашнена повърхност с дебелина 3-4 мм. С различни по-големина формички изрежете сърца.
Срежете няколко и подпъхнете в друго несрязано, за да ги направите по двойки.
Застелете тава с хартия за печене. Наредете приготвените гевречета на разстояние и намажете със зехтин.
Оставете още 20 мин, за да се отпуснат, след което изпечете геверечета влюбени сърца в предварително загрята фурна до приятен загар.
Охладете гризините на решетка.
Да ви е сладко!