Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Гевречета Влюбени Сърца

Гевречета Влюбени Сърца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Гевречета Влюбени Сърца
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Гевречета Влюбени Сърца - и те са неразделни, също като вас"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 120 мл
  • мая - 10 г от кубче
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1/2 от ч.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте брашното. Добавете яйцето, зехтина и солта.

Затоплете прясното мляко, сложете маята и захарта и разбъркайте, докато маята се разтвори. Излейте течността в брашното.

Замесете меко тесто. Поставете го в купа, намажете с 1 ч.л. зехтин и покрийте купата с парче найлон и кърпа.

Оставете тестото на топло, докато удвои обема си.

Втасалото тесто разточете на леко набрашнена повърхност с дебелина 3-4 мм. С различни по-големина формички изрежете сърца.

Срежете няколко и подпъхнете в друго несрязано, за да ги направите по двойки.

Застелете тава с хартия за печене. Наредете приготвените гевречета на разстояние и намажете със зехтин.

Оставете още 20 мин, за да се отпуснат, след което изпечете геверечета влюбени сърца в предварително загрята фурна до приятен загар.

Охладете гризините на решетка.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: