Панакота за двама

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Чирак
74
546
92
104
14/02/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За панакотата
  • прясно мляко - 200 мл
  • течна сметана - 200 мл
  • захар - ¼ ч.ч.
  • ванилия - ½ ампула есенция
  • желатин - 5 г на прах / ½ пакетче/
  • За желирания десерт
  • ягоди - 200 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - ¼ ч.ч.
  • желатин - 5 г на прах / ½ пакетче/
  • есенция ром - ½ ампула
  • За украса
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този млечен крем приготвят се две тенджери. В едната тенджера се слагат млякото, есенцията от ванилия и захарта на слаб огън и се вари до разтопяване на захарта.

В другата тенджера се слагат ягодите, поръсени със захар, изчаква се да си пуснат сока и омекнат ягодите, прибавя се водата и есенцията от ром и се вари, докато стане на ягодов сироп.

В две отделни купи се слагат по половин пакетче желатин на прах с малко вода да набъбне и се втечняват на водна баня.

В отделна купа се слага сметаната, прибавя се към нея единият желатин и се налива изстиналото мляко със захарта.

Налива се в малки формички за мъфини и се слагат в хладилника.

Ягодите с водата и захарта се претриват през цедка, прибавя се другият желатин и се налива и тази смес във формичките и отново се поставят и те в хладилника.

След като стегнат приготвените панакоти, формичките се изваждат от хладилника, потапят се за секунди в гореща вода и в чиния се нареждат една порция от млечно-сметановата смес и една от ягодовата.

Панакотата за двама се поръсва се с пудра захар и отстрани се украсява с ягода.

Форми за крем 6 бр.
Приготвяй си тази рецепта с:
Форми за крем 6 бр.
4.99 лв.
Виж ››

От нас закачливите форми за крем, а вие сами изберете кой вкусен крем ще приготвите за десерт.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар