Малиджано с червени чушки

Злати Ст.Злати Ст.
Новак
7
3
26
15/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на малиджано ще са ви необходими предварително изпечени зеленчуци.

Патладжаните се измиват и с помощта на вилица се надупчват на няколко места. Заедно с измитите чушки ги подредете в подходяща тавичка. Пекат се на 200 градуса на долен и горен реотан за около 40-45 минути.

Щом зеленчуците са изпечени и леко поизстинали, ги обелете.

Заедно с чесъна, солта и зехтина ги пасирайте. Не правете консистенцията идеално гладка, нека да си личат и част от зеленчуците.

Ако решите, може да удвоите или утроите продуктите и да стерилизирате малиджаното в бурканчете за около 10 мин. Съдържанието ще издържи поне няколко месеца.

Поднесете малиджано с чушки като постна разядка с ръчен селски хляб.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар