Начин на приготвяне
За приготвянето на малиджано ще са ви необходими предварително изпечени зеленчуци.
Патладжаните се измиват и с помощта на вилица се надупчват на няколко места. Заедно с измитите чушки ги подредете в подходяща тавичка. Пекат се на 200 градуса на долен и горен реотан за около 40-45 минути.
Щом зеленчуците са изпечени и леко поизстинали, ги обелете.
Заедно с чесъна, солта и зехтина ги пасирайте. Не правете консистенцията идеално гладка, нека да си личат и част от зеленчуците.
Ако решите, може да удвоите или утроите продуктите и да стерилизирате малиджаното в бурканчете за около 10 мин. Съдържанието ще издържи поне няколко месеца.
Поднесете малиджано с чушки като постна разядка с ръчен селски хляб.