Начин на приготвяне
За тази зелена салата с пиле пилешкото филе се нарязва на ленти, поръсваме със сол, черен пипер, галета и пържим в загрято олио до златисто.
Измиват се листа от зелена салата и се нарязват на лентички, краставица обелена се нарязва на полумесеци, чери домати на четвъртинки.
Смесват се добре в купа, прехвърляме в чиния.
Залива се със зехтин, ябълков оцет и морска сол.
Декорира се с отцедена царевица от консервата и отгоре разпределяме пилешкото филе.
Печем за 10 минути лешници във фурната.
Охладени се обелват от люспата и поръсваме салатата с пиле с цели ядки или нарязани на две.
Пилешката салата с ядки се сервира веднага с чаша вино на празничната трапеза!
Добър апетит и Наздраве!