Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на много тънки резенчета. Капнете няколко капки лимонов сок и разбъркайте да се разнесе навсякъде - това ще предотврати почерняването на обелените и нарязани ябълки.
Разбийте яйцата със захарта до пухкав яйчен крем. Постепенно сипете олиото и прясното мляко.
Смесете сухите съставки и ги пресейте заедно. Добавете ги към сместа лъжичка по лъжичка, като разбърквате с помощта на бъркалка или силиконова шпатулка. Не се препоръчва бъркането с миксер.
Най-накрая добавете ябълките, разбъркайте добре и преместете във форма за печене, изпечете на 170 градуса до готовност. Проверете с клечка за зъби - ако по клечката не остава нищо, то нашият ябълков сладкиш е готов.
Рецептата за Сладкиш с ябълки без масло е приготвена!
Бележки: водна чаша - 200 мл, чаена чаша - 125 мл