Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Сладкиш с ябълки без масло

Сладкиш с ябълки без масло

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Сладкиш с ябълки без масло3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр. (12 г)
  • брашно - 1 в.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на много тънки резенчета. Капнете няколко капки лимонов сок и разбъркайте да се разнесе навсякъде - това ще предотврати почерняването на обелените и нарязани ябълки.

Разбийте яйцата със захарта до пухкав яйчен крем. Постепенно сипете олиото и прясното мляко.

Смесете сухите съставки и ги пресейте заедно. Добавете ги към сместа лъжичка по лъжичка, като разбърквате с помощта на бъркалка или силиконова шпатулка. Не се препоръчва бъркането с миксер.

Най-накрая добавете ябълките, разбъркайте добре и преместете във форма за печене, изпечете на 170 градуса до готовност. Проверете с клечка за зъби - ако по клечката не остава нищо, то нашият ябълков сладкиш е готов.

Рецептата за Сладкиш с ябълки без масло е приготвена!

Бележки: водна чаша - 200 мл, чаена чаша - 125 мл

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: