Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини с ябълка и канела

Мъфини с ябълка и канела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мъфини с ябълка и канела8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Обожаваме мъфините с ябълка и канела, след като ги опитате, вие също ще бъдете на това мнение"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. (200 г обелени и почистени)
  • брашно - 170 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 100 г меко
  • пудра захар - 100 г пудра
  • кафява захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ром - 2 капачки, бял или тъмен
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • фурми - 5 бр. без костилките (може и стафиди - 2 с.л.)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките на едро ренде и ги разбъркайте с канелата, кафявата захар, лимоновия сок, двете капачки ром и нарязаните на ситно фурми.

Разбийте мекото масло със пудрата захар на кремче. При непрестанно разбиване добавяйте едно по едно яйцата до получаване на гладка смес.

Пресейте брашното към сместа заедно с бакпулвера и щипка сол и разбъркайте. Накрая сипете ябълките с всичко останало към сместа за мъфини и хомогенизирайте.

Разпределете във формички за мъфини, 12 на брой, с положена в тях хартийка, като не пълните догоре, за да имат място да бухнат ябълковите мъфини.

Печете мъфините с ябълка и канела в предварително загрята на 160 градуса фурна до златисто, около 25 минути.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: