Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешко вретено с песто трюфел и сос Мадейра

Пилешко вретено с песто трюфел и сос Мадейра

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пилешко вретено с песто трюфел и сос Мадейра
Снимка: Ivelina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Пилешко вретено с песто трюфел и сос Мадейра - идва от Испания, за да очарова небцето ви"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - (2 големи)
  • аспержи бланширани - 400 г
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • несолено масло - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби - 400 - 450 г нарязани на тънки ивици
  • лук - 1 малък или 1/2 голям
  • чесън - 2 големи скилидки
  • магданоз - скълцан
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч. сладко (Мадейра или вино Марсала)
  • бульон - 1 1/2 ч.ч. (телешки или друг по избор)
  • течна сметана - 1/2 ч.ч.
  • моцарела - 1 ч.ч. 125 г (настърган по избор)
  • песто дженовезе - 4 ч.л. с черен трюфел или обикновено песто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта за пиле Мадейра има прекрасен вкус и ще впечатли семейството си, гостите на вечеря или вашия специален човек на среща за вечеря.

Тези сочни пилешки руладини са една от любимите ми рецепти! Правила съм много варианти, добавяйки този възхитително вкусен сос. Можете да приготвите вашето пилешко вретено и без плънка само запечете пилешко и добавете към сос Мадейра.

За бланширане на аспержи:

Напълнете среден съд с 6 чаши вода, загрейте до кипене и добавете 1 с.л. сол. Добавете аспержите и сварете 3-4 минути след това извадете от гореща вода и оставете настрана.

Поставете голям тиган на среденосилен огън и разтопете в него 1 с.л. краве масло и 2 с.л. зехтин.

Добавете нарязаните гъби и гответе 5 минути до омекване. Разбъркайте лука, нарязан на кубчета, и гответе 3 минути. Добавете смлените скилидки чесън, след което овкусете с 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер и 2 с.л. магданоз (пресен или замразен).

Гответе още 2 минути, след което извадете сместа в чиния и избършете тигана с мокра домакинска хартия. Нарежете пилешките гърди наполовина по дължина и натиснете с точилка всяко филе между стреч фолио до дебелина не повече от 1.1/2 см. Овкусете с 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер.

Нанесете върху филетата щедро босилково песто с трюфел или само песто. Поставете отгоре моцарела (настъргана или на малки парченца нарязана, добавете няколко маслини без костилките и резенчета пармезан.

Затворете пилешките вретена със кухненски канап или клечки за зъби. Поставете тигана на среденосилен огън и добавете 1 с.л. масло и 1 с.л. олио.

Когато маслото започне да се пени, добавете пилешките гърди и сотирайте от 3 до 4 минути на страна или до златисто.

Извадете пилешкото вретено от тигана и поставете в същата чиния с гъбите.

Приготвяне на специалния сос Мадейра:

В същия тиган добавете 1 1/2 чаши Мадейра и варете, докато се намали наполовина (5 минути енергично кипене). Добавете 1 1/2 чаши телешки бульон и варете, докато останат 2/3 чаша течност или около 1/4 от първоначалния му обем (10 минути).

Намалете топлината на котлона до средна степен, добавете 1/2 чаша сметана и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти (2 минути).

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Върнете пилето в тигана със соса. Оставете за 3-4 минути на слаб котлон да се затопли. Сервирайте, като гарнирате пилешкото вретено със сос Мадейра и бланширани аспержи.

Да ви е сладко с моята рецепта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: